Půjčky pro studenty - Půjčky a uvěry pro všechny

Půjčky pro studenty - Půjčky a uvěry pro všechny


Půjčky pro studenty


Půjčka pro studenty

Bankovní instituce se nezaměřují jen na lidi se stálým prokazatelným příjmem, ale nabízejí i půjčky například studentům. Tato početná skupina obyvatelstva je vhodná cílová skupina pro některé bankovní produkty, které můžeme považovat za půjčky. Možnosti, jak si studenti můžou platit studium, pobyt na kolejích nebo výměnné studijní pobyty v zahraničí, jsou dvě.


Studenti mohou využít nabídek kontokorentů. Jedná se krátkodobou půjčku, která nemá konkrétní účel. Vyřízení kontokorentů není příliš obtížné, studenti bez prokázání příjmů si o něj můžou zažádat u České spořitelny nebo Komerční banky. Nevýhody těchto půjček pro studenty jsou v tom, že u kontokorentů jsou relativně vysoké úroky a hodí se opravdu jen na krátkodobé půjčení peněz.


Druhou možností jsou půjčky na studium, které jsou poskytovány studentům středních, vyšších a vyšších odborných škol. Tyto úvěry jsou dlouhodobé a pro studenty mnohem výhodnější. Často se v těchto případech neplatí poplatky, studenti nemusí prokazovat pravidelný příjem, nižší úroky a můžou úvěr splatit i po studiu. Další výhodou je také možnost splacení půjčky ještě před smluveným termínem a to bez postihu.



Tuto formu půjček pro studenty u nás nabízí tři banky – Česká Spořitelna, Komerční banka a Raiffeisenbank.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Salaty